lauantai 17. helmikuuta 2007

Villalta Valpolicella Ripasso


Alkuperämaa: Italia
Alkoholipitoisuus: 13%
Rypäleet: Corvina, Rondinella, Molinara

Kyseessä on siis Italialainen punaviini. Siitä onkin aikaa kun viimeksi on tullut saapasmaan viinejä juotua. Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, sillä muistikuvat Italian viineistä olivat melko yksitoikkoiset. Joskin todennäköisesti mielikuva johtuu siitä, että olen juonut liian halpoja ja laaduttomia Italian punaviinejä.

Vanhojen viinimaiden viinit ovat tunnetusti parhaimmillaan ruoan kanssa ja alkoholiliikkeemme suosittelikin tätä viiniä yllättävästi pataruokien kanssa. No, emme tietenkään pelästy tällaisista, vaan otimme ruoaksi ehkä hieman yllättävänkin vaihtoehdon, nimittäin Chili con Carnen. Viini toimikin mausteisen ja tomaattisen ruoan kanssa mainiosti, mutta eipä takerruta ruokaan vaan palataan itse viiniin.

Viini on todella omaperäisen makuinen. Ensimaussa on selvää makeutta ja hedelmäisyyttä. Maku on vahva ja se täyttää koko suun. Täyteläistä, hedelmäistä ja hieman hapanta makua seuraa miellyttävä tanniinisuus joka mielestäni kuuluu hyviin punaviineihin. Mausta löytyi myös mausteita sekä eräänlaista rusinaan viittaavaa makua. Sen tarkemmin en osaa kuvailla.

Toisella lasillisella viini antoi itsestään hieman ryhdikkäämmän vaikutelman. Ehkä pieni odottelu paransi suoritusta. Suosittelen ehdottomasti maistamaan kyseistä viiniä. Jakaa varmasti mielipiteet, mutta ainakin minulle maistui. Maistakaa ja kommentoikaa!

Hinta Alkossa: 9.97e

Ei kommentteja: