maanantai 11. joulukuuta 2006

Castello Marquis


Muista Castello homejuustoista poiketen Marquis on pakattu pyöreään rasiaan. Kyseessä on runsasrasvainen punakittihomejuusto. Juuston pinta on oranssin-punaisen kuoren peitossa. Tätä kuorta ei tule poistaa juustoa syödessä, vaan se antaa oman mukavan lisänsä juuston makuun.

Tuoksultaan Castello Marquis on hyvin voimakas ja melko karvas. Myös juusto on todella täyteläinen ja vahva. Punakittikuori tuo mukaan oman karvaan hieman suutakuivaavan säväyksensä. Vaikka voimakasaromisuus hieman jopa polttelee suuta aika ajoin, yleiskuva juustosta on kuitenkin täyteläinen, sekä ravaisen pehmeä.

Varsin hyvä valinta ihmiselle joka pitää voimakasaromisista, runsassuolaisista juustoista. Ulkonäkö Castello Marquisilla ei aina ole niin edustava, mutta maku on ollut jokaisella maistelukerralla kerralla kohdallaan.

2 kommenttia:

Sammy kirjoitti...

Ei se minusta mitenkään erityisen voimakas juusto ole, mutta juuri tämäntyyppisiin juustoihin olen aivan hulluna. Chaumesin kanssa kilpailee minun Top vitosessa!

kesäkurpitsa kirjoitti...

kerralla kerralla söin tuota juustoa. sinun ei pidä syödä ollenkaan sitä kuorta jos et halua. onko siinä sinihomeviljelmä sydämessä? syön usein 1kpl espanjalainen pieni keksi ja nokare tätä hilloa.