keskiviikko 10. tammikuuta 2007

Kommodori III

Alkuperämaa: Suomi
Alkoholipitoisuus: 4.5%
Tyyppi: Suodattamaton täysmallasolut

Nokian Panimon mustassa tölkissä myytävä Kommodori III on erikoinen tuttavuus. Niitä harvoja oluita joiden pakkauksessa käsketään ravistamaan kevyesti ennen avaamista. Itseasiassa luulin sitä ensin vitsiksi mutta ajattelin, ettei tuoteselosteet yleensä vitsaile ja sekoitin olutta kevyesti.

Avaamisen jälkeen syy selvisi: Olut on aivan pikimustaa. Siitä ei edes valo kajasta läpi. Vaahto on tiheää ja kevyttä mutta häviää nopeasti. Oluessa on tumma, paahtuneen maltainen tuoksu, jopa karamellimainen tuoksu. Ensimmäinen siemaus lyö kuitenkin karamellimaisuuden pois laudalta, sillä olut maistuu vahvan paahtuneen tai jopa palaneen maltaiselta. Jälkimaku on kitkerä ja vahvan humalainen.

Ensivaikutelmani oluesta on negatiivinen, sillä odotin jotain täyteläisen makuista, miellyttävän maltaista mutta sainkin kitkerän humalaista. Kun jälkimakua hetken tunnustelee, siitä irtoaa miellyttävä maltaan maku, joten olut soveltuu erityisesti hitaasti nautiskeltavaksi. Ikävä kyllä, tämäkin kärsii kotimaisten oluiden perinteisestä ongelmasta: lievästä vetisyyden tunnusta. Vaikka oluen tekstuuri aluksi tuntuukin jopa siirappiselta verrattuna kotimaan yleiseen tasoon, oluen vähentyessä tämä siirappisuus ei olekaan kovin vahvasti läsnä. Se vaihtuu vetiseksi.

Pieniä puutteita, mutta silti yksi niistä kotimaisista oluista joita kannattaa maistaa!

Hinta Prismassa n. 2.30e

Ei kommentteja: