maanantai 1. tammikuuta 2007

San Cristobal de la Habana, La Punta


Alkuperämaa: Kuuba
Koko: Belicosos
Maku: Aromikkaan tupakkainen, vivahde vaniljaa sekä kahvia

Uuden vuoden kunniaksi valitsin humidorista tämän San Cristobalin käsintehdyn sikarin. Leikkaus onnistui täydellisesti ja tunnelma oli muutenkin katossa. Sikarin kanssa nautiskelin poikkeuksellisesti vain vettä ja kahvia, koska jouduin autoilemaan koko loppuillan. No, en antanut sen häiritä vaan aloin sytyttämään sikaria.

Sytytyksessä oli aluksi pieniä vastoinkäymisiä, sillä sytyttimestä loppui hönkä heti alkuunsa ja jouduin täyttelemään sen uudelleen. Kun sain sikarin syttymään, se paloikin virheettömästi loppuun saakka. La Puntan tuhka oli vaalean harmaata ja erittäin kiinteää. Karistelemaan ei joutunut kovinkaan usein ja tuhka pysyi jopa liiankin hyvin sikarin päässä.

Sikarin maku pysyi tasaisen hyvänä kokoajan ja se kertoo jotain laadukasta. Toisaalta, se teki sikarista hieman tasapaksun, mutta kun maku oli näin miellyttävä, se ei häirinnyt lainkaan.

San Cristobal de la Habana, La Punta ei ehkä ole kaikkein monipuolisin tapaus, mutta laadukas tapaus sarjassaan. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Vielä loppuun pieni tunnelmakuva



HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2007!

Ei kommentteja: