perjantai 17. marraskuuta 2006

Carlos Torano (pyramid)

Alkuperämaa: Nicaragua
Malli: Pyramidi (Perfecto?)
Aromit: Vahva, tupakkainen

Westmalle Dubbelin maistelun ohessa tuli polteltua Nicaragualainen Carlos Torano pyramidi. Toranot ovat yleensä ihan hyvälaatuisia perussikareita, melko vahvoja ja nikotiinisia tosin.

Tämä yksilö syttyikin ihan mainiosti ja ensimmäiset 10 minuuttia menivät ihan mukavasti. Sikari oli aromiltaan melko vahva ja tupakkainen. Tämän enempää en mausta päässyt nautiskelemaan koska veto heikkeni ja paikallistin sikarin jalasta kivikovan "möykyn" - ilmeisesti jokin lehden ruoti. Maku vaihteli ihan mukiinmenevän ja heikon/kitkerän välillä, mutta periaatteesta taistelin urhoollisesti koko sikarin loppuun saadakseni möykyn näkyville. Koko puolitoistatuntisen taiteilun jälkeen möykky tuli vastaan ja lämmetessään uhkasi halkaista koko pöllin.

Kun möykky oli kokonaan palanut, tuhkaan ilmestyi vain reikä. Mitään ruotia ei siis löytynytkään. Kummallista.

Jokatapauksessa olimme seuralaiseni kanssa yhtä mieltä siitä, että Nicaragualaiset Toranot ovat vittumaista tupakkaa. Näiden kokemusten valossa en voi suositella, mutta arvioidaanpa tilannetta ensi vuoden puolella uudestaan. Annan tuon seuraavan yksilön viipyä rauhassa humidorin levossa vielä jonkin aikaa.

Ei kommentteja: