torstai 16. marraskuuta 2006

Westmalle Dubbel


Alkoholipitoisuus: 7%
Oluen tyyppi: Trappist
Alkuperämaa: Belgia

Näin torstai illan ratoksi ajattelin vetäytyä lasilliselle Olutravintola Maljaan. Ystävällinen baari-isäntä suositteli Westmalle Dubbel trappistia "päivän olueksi" ja tartuin tilaisuuteen. Tämä olut ei löydy alkon valikoimista, joten tämäkin puolsi oluen kokeilua ravintolassa. Hintaa tällä tuotoksella oli 6.60eur, joten mikään halpa olut tämä ei ole.

Olut on väriltään kauniin tummanruskeaa, aavistuksen punertavaa. Tuoksu on paahteisen maltainen. Ensimmäinen siemaus tuntuu hieman kitkerältä. Tämähän on aavistuksen tuhdimpaa kuin muut maistamani Trappistit! Kitkeryys ei onneksi pysy mukana pitkään: jälkimaku on huumaavan tumman maltainen. Paahteisuus ja maukkaat maltaat jäävät kutittelemaan kielen päälle.

Ensisiemauksella harmistuttanut kitkeryys vaihtuu mielessäni mukavan piristäväksi happamuudeksi, olut on melko hapokasta. Oluen paras puoli on ehdottomasti mahtava jälkimaku joka kestää pitkään. Tämä jos mikä on olut jota kelpaa maistella ajan kanssa. Mielestäni yksi parhaista trappisteista, jota olen maistanut. Suosikkina kuitenkin pysynee Chimayn sininen...

Ei kommentteja: