tiistai 21. marraskuuta 2006

Riedenburger Michaeli Dunkel


Alkuperämaa: Saksa
Alkoholipitoisuus: 5.2%
Tyyppi: Vehnäolut

Kun ostin tämän, luulin ostaneeni jotain miellyttävän tummaa ja vahvaa olutta, mutta kaataessani Michaeli Dunkelia lasiin havaitsin olleeni väärässä. Tämähän on vehnäolutta. No, en antanut sen häiritä vaan kaadoin koko pullon tuoppiin ja aloitin maiskuttelun.

Ensimmäisenä silmään iski oluen omituinen sameus. Michaeli Dunkel on luomuolutta ja sen ulkoasu on samea. Seassa lillui pieniä sattumiakin, jotka tavallisen "teolliseen" olueen totuttautuneeseen tuntui hieman omituiselta. Onneksi nämä sattumat eivät häirinneet. Olut oli väriltään punaruskea, ehkä aavistuksen "lietemäinen". Lietemäinen ulkoasu johtui omalta osaltaan myös sameudesta ja edellämainituista "sattumista". Oluen maku oli positiivinen yllätys. Täyteläinen, pehmeä, vehnäinen olut. Dunkel ei myöskään ollut vahvasti humaloitu, joten se sopi makuuni myös sen takia.

Michaeli Dunkel on ehdottomasti maistamisen arvoinen vehnäolut. Varsinkin jos luomuajattelu on lähellä sydäntä, ja miksei olisi, jos muutkin luomutuotteet maistuisivat näinkin laadukkailta!

Ei kommentteja: